Innovatie en ontwikkeling binnen BUVO

De vraag naar kwalitatieve en complexe aluminium gietstukken blijft, door onder andere de groei in de e-mobility,  groeien en juist voor deze specifieke behoefte naar complexe, kleine producten is BUVO dé wereldwijde specialist. BUVO levert haar producten aan gerenommeerde en vooraanstaande organisaties als Mercedes, Volkswagen, Audi, BMW, Volvo en Intergas.

BUVO 4.0

Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen blijft de BUVO organisatie ontwikkelen. Zo is er in 2017 een volledig nieuwe en uiterst moderne productiehal van meer dan 5000 m2 toegevoegd aan de reeds bestaande productiefaciliteiten van BUVO Castings op de Achterdijk in Helmond. In minder dan 6 maanden zag deze productiehal het licht en medio 2017 is deze hal, onder de naam BUVO 4.0, in gebruik genomen. In deze productiehal bevindt zich het nabewerkingstraject van alle gietstukken, twee wasstraten om de producten met de hoogste graad van zuiverheid uit te kunnen leveren, en de expeditie om alle geproduceerde goederen bij de klanten over heel de wereld te krijgen.

Het bijzondere aan BUVO 4.0 is dat deze hal is ontwikkeld met het oog op Industry 4.0; de nieuwste stap in de industriële revolutie waarbij een hoge mate van automatisering en onderlinge communicatie tussen mens, machine en de producten haar plek heeft gevonden. Door continue data uitwisseling tussen de aanwezige robots, CNC machinery Centers en al de producten wordt het productieproces continu gemonitord en bijgestuurd om tot het meeste optimale resultaat en proces te geraken.

Uitbreidingen in de gieterij

De basis van de BUVO gietdelen ligt in de gieterij. In de gieterij wordt vloeibaar aluminium bewerkt tot de high-end gietdelen die wij produceren voor onder andere de automobiel industrie. Ook binnen dit bedrijfsonderdeel staat BUVO niet stil. 

In juni 2018 is ook hier een nieuwe aanwinst toegevoegd aan het machinepark van BUVO Castings. Deze 24ste gietcel, uit de geschiedenis van BUVO, behoort tot de technisch meest hoogwaardige gietmachines die er op de markt te verkrijgen zijn. De nieuwe Bühler gietmachine is een 660 tons machine welke volledig middels touchscreens gestuurd wordt.

Met deze nieuwe machine stelt BUVO zichzelf nog beter in staat om voorop te blijven lopen qua techniek en capaciteit. Met de plaatsing van deze machine staan de twee giethallen volledig vol, maar de groeiambities stoppen niet: als er geen plaats is breidt BUVO Castings verder uit. De plannen voor de bouw van een derde giethal zijn al in een vergevorderd stadium.

BUVO investeert en innoveert

Om de groeiambities te kunnen realiseren investeert BUVO jaarlijks tussen de 3 en 5 miljoen euro en is men continue op zoek naar gedreven professionals die deel willen uitmaken van het groeiende en bloeiende bedrijf dat BUVO Castings is.

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het mooie ambacht dat aluminium hogedrukgieten is, naadloos past in de wereld van nu (en van morgen).