Gieterij

De gieterij telt 15 hoogwaardige gietmachines variërend in sluitkracht van 250 tot 1.000 ton.  Veertien van deze machines zijn voorzien van zogenoemde Shot Control Technology, waardoor veeleisende producten op een procesbetrouwbare en repeteerbare wijze vervaardigd kunnen worden.

Het Perfect Fit™ principe zorgt ervoor dat nauwkeurige toleranties direct aan de maat gegoten kunnen worden, waardoor kosten van een eventuele nabewerking worden voorkomen.

Naast de conventionele gietmethode beschikken wij ook over de mogelijkheid om producten middels het vacuümproces te gieten. Met name voor speciale toepassingen waar poreusheid tot een absoluut minimum moet worden beperkt is deze methode zeer effectief. Daarnaast is het mogelijk vacuüm gegoten gietstukken te lassen of een warmte behandeling te geven waardoor specifieke eigenschappen kunnen worden bereikt.

Buvo is in staat verschillende volumes en productgewichten te produceren. Deze volumes lopen uiteen van 5.000 tot meer dan 5.000.000 stuks per jaar waarbij de productgewichten variëren tussen 10 gram en 10 kilogram. Hierdoor kan Buvo diverse industrieën bedienen, zoals o.a. de automobiel-, gas-, kantoorapparaten-, telecomindustrie en medische industrie.

Vanwege uiteenlopende toepassingen van producten gebruikt Buvo ook verschillende legeringen. De voornaamste materialen zijn 226 (GDAISi9Cu3) en 230 (GDAISi12). Voor beide materialen beschikt Buvo over voorsmeltovens waarmee de gietmachines worden bevoorraad. Indien een toepassing een afwijkend materiaal vereist, worden de diverse mogelijkheden per geval bekeken. Voor het totale overzicht van toepasbare legeringen verwijzen wij u naar het materiaaloverzicht.