Automation Engineer

Fulltime (m/v)
Een belangrijke schakel tussen ontwikkeling en productie, verantwoordelijk voor uiteenlopende optimalisatie- en investeringsprocessen binnen ons complete productieproces. Ben jij op zoek naar een technisch uitdagende baan, lees dan snel verder!

Over de functie van Automation Engineer bij BUVO Castings
In de functie van Automation Engineer ben je een belangrijke schakel binnen BUVO, tussen enerzijds ontwikkeling en anderzijds de productie. Het betreft een zeer afwisselende baan, in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en daarmee veel kansen en uitdagingen aan de uitvoering van deze functie biedt. Je wordt voortdurend uitgedaagd en werkt met de nieuwste technieken. Goede ideeën worden snel geïmplementeerd en voortdurend vindt er een koppeling tussen theorie en praktijk plaats. Je werkt zelfstandig binnen een enthousiast team van collega’s en werkt intensief samen met productie, technische dienst en de afdeling kwaliteit.

Een indruk van jouw taken en verantwoordelijkheden:

  • Het engineeren van besturingen voor gerobotiseerde productie cellen
  • Het managen van technisch complexe projecten
  • Ontwerpen en onderhouden van elektrische schema’s
  • Beheren en schrijven van werkinstructies en handleidingen
  • Beheersen van risico’s door middel van FMEA

Een behoorlijk pakket van taken en verantwoordelijkheden, maar daarmee ook een zeer gevarieerde job, waarin jij je technische kennis en ervaring op meerdere vlakken kwijt kunt en verder kunt ontwikkelen.

Wat verwachten wij dat jij meebrengt om ons team te versterken?

  • Een afgeronde HBO opleiding richting Mechatronica, Industriële automatisering of Elektrotechniek;
  • Brede kennis van automatiseringsoplossingen binnen productieorganisaties;
  • Ervaring met projectmanagement;
  • Kennis van Robotprogrammering
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Duits is een pré)

Wij zoeken iemand met veel liefde voor techniek, die proactief is en initiatief durft te nemen. Je hebt veel interne en externe en schakelt makkelijk met diverse mensen. Binnen het team werk je zelfstandig. Je bent pragmatisch en kwaliteitsbewust ingesteld. Je laat je niet snel uit het veld slaan in complexe situaties en gaat altijd voor het best passende resultaat.

Wat je van ons mag verwachten!
Bij BUVO vind je een gevarieerde baan –  met in de functie van Automation Engineer – veel afwisseling tussen werken vanuit kantoor en werken binnen de productieomgeving. Een baan met verantwoordelijkheid, waarin je zelfstandig kan werken. We hanteren korte communicatielijnen, wat prettig werkt. Binnen Buvo wordt er gewerkt met de nieuwste machines. Technologie staat in een hoog vaandel. Daarmee is er ook ruimte voor ideeën en nieuwe ontwikkelingen. Logisch dat er daarmee ook ruimte is, voor persoonlijke groei en ontwikkeling voor jou. We zijn een informeel bedrijf met een prettige werksfeer, met oog en waardering voor onze collega’s. Uiteraard bieden wij een passend arbeidsvoorwaardenpakket.

Nog een beetje meer over ons
Natuurlijk gaat het over jou en willen we met jou in contact komen om meer over jou te weten te komen. Maar toch vertellen we graag toch nog een beetje over onszelf. We zijn namelijk erg trots op ons bedrijf, op de producten die we mogen maken en ook zeker op ons team. En hopen dat jij dit gevoel in de toekomst met ons gaat delen.

BUVO is een vooraanstaande speler in de wereld van aluminium hogedrukgieten. Opdrachtgevers uit heel de wereld weten ons te vinden voor complexe en specialistische gietdelen. BUVO is daarnaast een organisatie die nooit stil staat. We blijven onszelf ontwikkelen en investeren om voorop te kunnen blijven lopen. De kernwoorden vakmanschap, innovatie, technisch vooruitstrevendheid en toekomstgerichtheid omschrijven ons het beste. Met ons professionele en vakkundige team ontwikkelen en produceren we de mooiste producten voor onder andere de automobiel industrie. We zijn trots op wat we maken en ook hoe we het maken. Niet voor niets hebben we één van de modernste productiehallen in de vorm van BUVO 4.0. In deze hal, gebaseerd op Smart Industrie, bevindt zich onze nabewerking. Op deze manier weten we het oude ambacht van hogedrukgieten te combineren met de moderne technieken van nu en gaan we naadloos mee in de wereld van morgen. Past dit bij jou? Reageer dan snel!

Interesse?
Neem gerust contact op met Wendy Hendriks via 0492-546494 of stuur je cv vergezeld van een motivatie naar recruitment@buvocastings.nl. Meer weten over ons bedrijf? Kijk dan ook eens op onze LinkedIn pagina of bekijk onze bedrijfsfilm.

We vinden het van groot belang dat we in persoonlijk contact staan met al onze collega’s. Ons succes wordt immers grotendeels bepaald door de specialisten die bij ons werkzaam zijn. Voor ons betekent dat, dat we deze visie ook aanhouden in het wervingsproces. Hierdoor kiezen we er voor dit volledig in eigen beheer te doen en derhalve acquisitie van externe bureaus niet op prijs te stellen. Wij vragen hiervoor vriendelijk uw begrip.